De beste anti-aging ingrediënten

Hier leg ik kort uit wat de beste anti-aging ingrediënten zijn en ik wou dat ik dit zelf al veel langer wist! Want vooral vitamine A is een goede & die kan je al vanaf je 25e gebruiken omdat vanaf dan je collageen en elastine productie vermindert.

 

✅ Vitamine A: dit kunnen we zelf niet aanmaken en is een topper tegen huidveroudering want het stimuleert collageen & elastine. Bovendien is het ook supergoed tegen acné!

Vitamine A bestaat in verschillende vormen (zoals retinol, crystal retinal r-retinoate,...) en niet alle vormen zijn even effectief. Ook kan vitamine A irritatie geven & mag je het niet tijdens de zwangerschap gebruiken - vraag dus advies voor je het gebruikt en in welk % je opstart. Stuur een berichtje en ik help je graag op weg!

 

✅Niacinamide (vitamine B3): één van mijn favorieten want dit ingrediënt is een alleskunner. Zo is het goed tegen rimpels en UV-schade maar vermindert het ook droogte, pigmentvlekken en talg. Een must-have & kan voor elk huidtype. Er moet wel minimum 5% in je product zitten om effectief te zijn.

 

✅ Vitamine C: dit is een antioxidant en dit betekent dat het schade door roken, uitlaatgassen, de zon,...kan tegen gaan en dus zo rimpels voorkomt. Ook is vitamine C nodig om collageen te kunnen vormen en hoe meer collageen , hoe steviger de huid blijft.

 

✅Peptiden: deze helpen tegen huidverslapping, rimpels en fijne lijntjes. Peptiden stimuleren de celcommunicatie (die is verminderd bij huidveroudering).

 

Ga natuurlijk deze ingrediënten niet zomaar toevoegen aan je skincare routine, want je moet  echt wel kijken naar jouw huidtype, het juiste percentage gebruiken,...