Reinig niet met make-up doekjes of enkel water

Wat is het probleem met reinigingsdoekjes

Deze nemen niet alle make-up en vuil van overdag weg! En de meeste make-up doekjes zitten vol met conserveringsmiddelen, parfum én alcohol. Gevolg: de huid gaat irriteren en uitdrogen!

make-up doekjes

Als je enkel gaat reinigen met water, ga je de huid helemaal uitdrogen!

Want kraantjeswater heeft een PH waarde van ongeveer 7 en de huid zelf heeft een zure PH waarde (rond de 5,5). Door het gebruik van water ga je de PH waarde van de huid dus laten stijgen en hoe hoger de PH waarde, hoe droger de huid wordt.

Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat je huid 4 tot 6 uur nodig heeft om weer zijn oorspronkelijke PH-waarde te bereiken! Bovendien gaat je make-up of vuiligheid die overdag op de huid komt er niet volledig af zijn. Want overdag stapelt er zich een laag van vuiligheid op de huid (namelijk bacteriën, zweet, uitlaatgassen,…).

Reinig je huid dus met een gezichtsreiniger: deze gaat al het vuil van jouw huid halen en heeft de juiste PH waarde voor jouw huid.

 

Bron: onderzoek dat aantoont dat huid uren nodig heeft om zijn oorspronkelijke PH-waarde te bereiken https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30130782/