Vitamine C, een alleskunner!

Waarom vitamine C inzetten in je skincare routine?

      1. Zonder vitamine C kan je geen collageen aanmaken. Het is dus echt nodig naast je anti-age crème of serum!
      2. Vitamine C is een antioxidant en daardoor beschermt het ons tegen schade van vrije radicalen. Wat betekent dit nu? Kort uitgelegd: overdag komen er heel wat schadelijke stoffen op onze huid af (= vrije radicalen) en vitamine C gaat deze afvuren en onschadelijk maken. Het vormt dus een soort schild voor onze huid. Ook zonlicht vormt vrije radicalen en er is aangetoond dat zonnecrèmes slecht gedeeltelijk effectief zijn in het blokkeren van de vrije radicalen door UV-licht. De huid krijgt dus een completere bescherming wanneer je vitamine C met zonnecrème combineert. (Bron: PMCID:PMC5605218)
      3. Vitamine C remt de productie van pigment (melanine) en gaat de huid oplichten. Het is dus ook een goed ingrediënt wanneer je gevoelig bent aan pigmentvlekken. Maar let op: bij pigmentvlekken heb je wel nog extra ingrediënten nodig naast vitamine C.

Maar....het ene product met vitamine C is het andere niet! Vitamine C is één van de moeilijkste ingrediënten om in de huid te krijgen, want het moet stabiel blijven. Daarom moeten ook de formulering juist zitten. Dit laatste kan je helaas niet vaak van de verpakking aflezen. Deze info krijgen wij natuurlijk wel van onze leveranciers. 

vitamine c

 

Vitamine C, één van de moeilijkste ingrediënten om tot in je huid te geraken

Dan gaat het vooral over de  “pure vorm” van vitamine C (L-ascorbinezuur). Deze vorm is heel onstabiel en geraakt niet gemakkelijk in de huid. Daarom heeft men verschillende technieken ontwikkeld om deze toch tot in je huid te krijgen. Zo moet de PH-waarde onder de 3,5 liggen zodat het stabiel blijft en effectief in de huid dringt.

Ook heeft onderzoek aangetoond dat de toevoeging van vitamine E en ferulinezuur helpt om vitamine C stabiel te houden.

 

Het goede nieuws: je kan bij mij producten aankopen waar ferulinezuur en vitamine E werd toegevoegd aan vitamine C.

& nog goed nieuws: om deze moeilijkheden van vitamine C te tackelen, werden er varianten van vitamine C ontwikkeld. Ik ben alvast fan van een aantal van deze varianten.

Boek een behandeling of gratis adviesgesprek in als je graag meer info wil over de producten die goed kunnen zijn voor jouw huid.

Smeren, maar ook eten!

We maken zelf geen vitamine C aan dus we zijn aangewezen op zowel voeding als het smeren van de juiste skincare.

 

 

Hopelijk heb je er iets aan gehad!

Boek een behandeling of gratis adviesgesprek in als je graag meer info wil over de producten die goed kunnen zijn voor jouw huid.