Waarom is vitamine C een must in jouw skincare routine?

Waarom zou je vitamine C toevoegen aan jouw skincare routine? 

Er zijn 3 goede redenen:

  • Je kan vitamine C eigenlijk zien als een “beschermer” voor jouw huid. Zo beschermt het ons tegen alle schade die overdag op ons afkomt (denk aan rook, uitlaatgassen, UV-stralen,…).
  • Vitamine C helpt pigmentatie voorkomen en kan helpen bij puistjes
  • Anti-aging: je hebt vitamine C nodig in de huid voor de aanmaak van collageen. Collageen zorgt voor de stevigheid van onze huid zodat deze niet verslapt. En vitamine C stimuleert ook nog eens de collageen aanmaak.
vitamine c skincare

Dit ingrediënt is eigenlijk al een must vanaf je 20e omdat het ons echt gaat beschermen en preventief anti aging werken. Het geeft de huid een mooie glow en dit merk je meestal op na een viertal weken.

Maar let op...ik adviseer dit niet altijd meteen bij iedereen. Iedere huid is echt anders en misschien focussen we eerst op andere "huidproblemen".

Welk product kies je nu?
Wanneer je een vette huid hebt en veel last van puistjes, kies ik voor een product op waterbasis. Wanneer je een droge huid hebt, zal ik sneller voor een product op oliebasis kiezen. Maar ik bekijk wel altijd jouw huid en eventuele huidproblemen. Zo kan het zijn dat ik eerst voor andere producten kies om pas nadien over te schakelen naar vitamine C.

vitamine c skincare

Tip: enkel overdag
Vitamine C smeer je enkel in de ochtend. Je zou het perfect ‘s avonds kunnen smeren, maar dan zijn er betere opties. Want vitamine C beschermt ons net overdag tegen alle schade die er op de huid afkomt.

Welke vorm van vitamine C?
Wist je dat er meer dan 6 vormen vitamine C bestaan? Het is wel belangrijk om te weten dat deze vormen niet allemaal even effectief zijn.

Ik geef je graag meer advies tijdens een eerste behandeling of een gratis adviesgesprek, want het is echt niet zo “simpel”. Zo moet je letten op  de vorm vitamine C, het % , de PH-waarde, samenstelling,… iets dat je niet zomaar van de verpakking kan aflezen.

De pure vorm vitamine C (L-ascorbinezuur genaamd) is minder stabiel dan andere vormen omdat deze slecht tegen licht en zuurstof kan. Daarom zit deze vorm best verpakt in een donker klein flesje dat je dan zelf moet ‘activeren’ en die je maar een tijdje gebruikt. Zo een product kan je alvast bij mij vinden!

Maar er zijn nog verschillende andere vormen van vitamine C die goed zijn en ik laat je vaak starten met 1 van deze vormen om dan over te schakelen naar de pure vorm. Er zijn meer dan 6 verschillende vormen vitamine C en ze zijn niet allemaal even effectief. Ik ben fan zelf fan de “MAP” of “ATIP” vorm omdat deze goede resultaten behalen na onderzoek.

Maar... weet dat je hier niet alles mee gedekt hebt. We letten ook nog op het percentage, samenstelling, PH-waarde van het product en textuur. Het ene product is dus het andere niet. Ik vind het echt altijd gevaarlijk om “zomaar” skincare producten op te starten. Zo ga je niet meteen een product met 15% of 30% vitamine C dagelijks inzetten. Zeker als je niets gewoon bent. Met welk product je opstart is toch wel afhankelijk van jouw huid.

Boek gerust een gratis adviesgesprek in en ik help je op weg. Zo weet je welke producten en behandelingen je best inzet.