Welke gezichtsreiniger moet je gebruiken?

Jouw huid reinigen voor het aanbrengen van je dag/nachtcrème is super belangrijk! Ook als je geen make-up draagt! Want je huid wordt blootgesteld aan bacteriën, uitlaatgassen, zweet, … en dit laagje krijg je niet van je huid door enkel te gaan reinigen met water, micellair water of make-up doekjes.

 

Maar welke gezichtsreiniger/cleanser moet je nu gebruiken?

Dit verschilt per huidtype:

  • Droge huid: melk/crème reiniger (soms kan hier ook een licht schuimende)
  • Vette en gemengde huid: gel reiniger of schuimende reiniger (foam)
  • Normale huid: dan heeft een melk reiniger mijn voorkeur

Een schuimreiniger is een 'uitzondering' en kan soms ook bij een gevoelige huid - dit is afhankelijk van de ingrediënten.

Zelf ben ik fan van een "dubbele reiniging" - dan gebruik je 2 verschillende reinigers. Je start bijv. met een oliereiniger omdat deze goed is voor elke huid. Deze zorgt dat zonnecrème, make-up,vuil wordt "opgelost". Nadien reinig je een 2e keer met een reiniger aangepast aan jouw huidtype.

melk reiniger gezicht
Maar laat je hiervoor bijstaan door een specialist! Vaak weet je niet welk huidtype je juist hebt en heeft het geen zin om zomaar een reiniger te nemen.

Als je meer wil weten over je huidtype, lees dan deze blogpost.

Want als je huid trekkerig aanvoelt na het reinigen, gebruik je de foute reiniger!

Bovendien zitten de volgende stoffen best niet in jouw reiniger : alcohol, SLS,… deze gaan te agressief zijn voor de huid en jouw huidbarrière aantasten.